Geluk maak je zelf!

Geluk zit op de eerste plaats niet in het veranderen van hoe je nu bent, maar in het ontspannen van hoe je nu bent. Het gaat maar om één ding: zonder verzet de werkelijkheid toelaten in jouw wereldDoor acceptatie van het leven zoals het zich voordoet neem je een grote blokkade weg, waardoor je energie weer vrij kan gaan stromen en dingen veel gemakkelijker lijken te gaan.
 
 
                                                                                                                 
Waar kan ik het geluk vinden?
De afgelopen decennia is geluk voor velen iets geworden dat buiten onszelf ligt. Als je je geluk enkel en alleen laat afhangen van externe factoren, raak je gemakkelijk meegesleurd door de golven van het leven. Je bevindt je dan op een schip zonder roer of zeil en dreigt in de storm te verdrinken. Je kan het niet meer aan en denkt: is dit alles wat er is in het leven? Misschien raak je ontgoocheld. Of je verhardt en je gelooft dat je moet vechten om te overleven. De buitenwereld kan nooit aan al je verwachtingen voldoen. Je dreigt je zachtheid en je natuurlijk geluk te verliezen.
Daarmee geven we onze kracht volledig uit handen en dat kan nooit de bedoeling zijn.
 
 

     
De kern
Voor mij heeft geluk te maken met acceptatie, overgave,bewustwording en authenticiteit. Zijn wie je echt bent en niet wie de omgeving wil dat je bent. Die dingen doen in het leven die je energie opleveren. Je kunt je geluksbeleving vergroten als je je overgeeft aan het leven, als je bewust leeft (bewust ZIJN), je intu├»tie volgt en je eigen kracht leert gebruiken. Geluk zit in de mens zelf! En het mooie is dat het toegankelijk is voor iedereen. Ook voor jou!
 
 
In de verwondering van de stilte
ontdek je dat alles al beschikbaar is
om gelukkig te zijn